POJEM MNOŽÍRNA

-      Množírna je označení pro velmi výdělečné chovy psů, které jejich vlastníkům měsíčně vynášejí až statisícové nelegální zisky.

-       Majitelé fen v nich bez ohledu na jejich zdraví "vyrábějí" štěňata jako na továrním pásu. Zvířata jsou vyčerpaná, podvyživená a nemocná, trpí v nelidských podmínkách a brzy umírají.

-       Psi jsou většinou umístěni v prostoru, jako je například velký kravín či opuštěný dům nebo statek, kde trpí v nevyhovujících podmínkách. Jsou zavřena v malých klecích, žijí ve vlastních výkalech a trpí nedostatkem potravy.

-       Štěňata jsou odebírána příliš mladá. Katastrofální zdravotní stav se pak s nimi i přes veterinární pomoc táhne celý život.

-       Veterinární náklady na léčbu štěněte z množírny jsou mnohonásobně vyšší, než částka, kterou bychom normálně zaplatili za psa s PP, nehledě na nevyléčitelné genetické vady a dysfunkce.

-       V množírnách se vždy množí aktuální a často poptávaná plemena - tzv. "módní rasy", které člověk vidí v televizi, v reklamě, nebo jsou aktuálním trendem mezi chovateli.

-       Jen v České republice jsou desítky množíren psů i koček, které nejsou nikde evidované a ačkoliv je iniciativa lidí poměrně veliká, stále se v nich množí dál a příslušné orgány nemají kompetence k tomu, aby mohla být množírna zlikvidována.